Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mintaja i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 5 szt.
papryka żółta 1 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
bazylia 12 listków
cukier do smaku
koncentrat pomidorowy 1 op.
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
twarożek 5 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mintaja i papryką

Paprykę pokroić w kostkę, dymkę w plasterki. Filety oprószyć solą i pieprzem, posmarować twarożkiem, na każdym położyć listek bazylii, zrolować, zepnij wykałaczką. Na oleju usmażyć paprykę, dodać dymkę poddusić. Podlać przecierem, doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem. Dodać resztę bazylii. Dołożyć roladki rybne. Dusić około 6 minut na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak