Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel truskawkowo-mleczny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
mleko 3 szkl
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel truskawkowo-mleczny

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Truskawki umyć, oczyścić z szypółek, przetrzeć przez gęste sito. Mleko z cukrem zagotować, dodać mąke wymieszaną z mlekiem, mieszając zagotować. Odstawić, połączyć z przecierem, z truskawek i wymieszać dokładnie trzepaczką. Kisiel przełożyć do salaterek, ostudzić, Podawać z owocami lub sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Harry 3 tygodnie temu
Bardziej to przepis na budyń a nie na kisiel
Doradca Smaku 3 tygodnie temu
Można to nazwać także budyniem :)
Katarzyna59 30.03.2013 18:12
fajny kisiel
Angelika10 04.07.2012 00:26
fajny ;)
Mariusz10 07.08.2011 20:01
super!
mehia 09.01.2011 13:01
apetyczny deser :)
mehia 09.01.2011 13:01
apetyczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak