Sposób przygotowania

Natkę pietruszki i liście szałwi wymieszac z solą i oliwą. Przygotowanym sosem z przyprawami natrzeć kurczaka, oprószyć pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godzyny. Sliwki spażyć wrzacą wodą, obrać ze skórek, wypestkowac. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wymieszać ze śliwkami. Owocami napełnić kurczaka, zpiąć wykałaczkami. Tuszkę owinąć szczelnie folią aluminiową, ułożyć na brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godz w temp 190 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie połączenie bardzo mi odpowiada.
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    lubię połączenie mięsa z owocami
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !