Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z tuńczykiem i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
pomidory koktajlowe 10 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
oliwki zielone 10 szt.
pizza gotowy blat 3 szt.
tuńczyk w sosie własnym 1 szt.
oregano 0/5 łyżeczka
ser żólty tarty 3 łyżki
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z tuńczykiem i oliwkami

Na maśle usmażyć pokrojone pieczarki, pokrojoną w paski cebulę i plasterki dymki. Dodać posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Blaty pizzy ułożyć w piekarniku, posypać połową sera, na tym ułożyć tuńczyka, pomidorki oraz przysmażone składniki. Posypać pokrojonymi oliwkami, oregano, oraz pozostałym serem. Zapiekać 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak