Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gularz z pieczarkami i dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gularz 0/5 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
szalotka 3 szt.
pieprz do smaku
dynia 25 dag
pieczarki 10 szt.
olej 4 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana gęsta 15 dag
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
oliwa 1 łyżka
makaron spiralki 0/5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: gularz z pieczarkami i dynią

Mięso, musztardę i oliwę wymieszać. Wstawić do lodówki. Pieczarki, dynię pokroić. Mięso obsmażyć na oleju na ostrym ogniu, dodać szalotki dusić 3 minuty.Oprószyć mąką, zalać marynatą z mięsa,doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić 20 minut. Dodać dynię i pieczarki, na koniec wymieszać ze śmietaną i posiekaną pietruszką. Podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.08.2011 18:34
pyszne danie
aacaac 02.05.2011 07:36
ciekawe
Małgorzata113 08.01.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak