Sposób przygotowania

Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, obsuszyć. Jajka ubić z cukrem pudrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski, wlać stopione masło, dodać jajka ubite z cukrem pudrem, spirytus, aromat migdałowy i połowę zmielonych migdałów, wyrobić mikserem. Z ciasta formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, w środek każdego ciastka wcisnąć migdał. Ułożyć na przygotowanęj blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 35-40 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu polukrowac.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre;D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajnie wyglądają :D a smakować muszą cudnie i ten zapach ... ach ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !