Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z sosem chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
cukier 6 łyżek
sól i pieprz 1
papryczka chili 4 szt
ocet jabłkowy 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z sosem chili

Do mięsa mielonego dodajemy jajo, sprasowany czosnek, sos sojowy, sól, cukier i pieprz do smaku, wyrabiamy na gładką masę, formujemy na małe kulki i smażymy w głębokim oleju.

Papryczki chili siekamy w drobną kostkę, wrzucamy do rozgrzanego octu z dodatkiem cukru i soli, gotować aż sos zgęstenieje.

Usmażone kotleciki układać na talerzykach polewając sosem, podawać z chrupiącą bagietką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak