Sposób przygotowania

Roztopione masło wymieszać z mąką, wlać 4 łyżki wody, zioła prowansalskie i śmietankę, mieszając zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowy sos wyłożyć do naczynia żaroodpornego i na wierzch wbijać jajka, oprószyć solą, pieprzem i bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do momentu aż jajka się zetną. Następnie posypać utartym żółtym serem, papryka mieloną i posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !