Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

półsłodka czekolada 330g
zaparzona kawa 1/3 szklanki
masło 1 łyżka
wytrawny likier 2 łyżki
jaja 4
śmietana kremówka 1,1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

czekoladę roztapiamy w garnuszku, dodajemy kawę i zestawiamy z ognia. Dodajemy masło i likier, mieszamy. Oddzielamy żółtka i dodajemy po jednym do ciepłej czekolady. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie dodajemy pianę i rozprowadzamy w czekoladzie. Wlewamy do salaterek. Można ozdobić bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak