Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowo-porzeczkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
porzeczki 0,5 kg
mleko 2 szklanki
śmietanka słodka 0,5 szklanki
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowo-porzeczkowa

Porzeczki wrzucić do rondelka, zalać szklanką wrzącej wody, chwile pogotować, odstawić. Następnie wraz z truskawkami przetrzeć przez sito. Żółtka z cukrem kryształem i cukrem waniliowym utrzeć. Zagotować mleko i mieszając połączyć z utartymi żółtkami. Przecier owocowy wymieszać z zaprawą żółtkową, dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 24.01.2012 11:00
PYCHA
tomek18 26.09.2011 15:12
super
Monika193
Monika193 22.01.2011 21:47
lubię zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak