Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baklażany w panierce z bazylią

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 3 szt
koper świeży do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
jajko 1-2 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Baklażany w panierce z bazylią

Bakłażany umyć, nie obierać ze skorki. Pokroić na plastry o grubości 1 centymetra. Następnie posolić z obu stron i odstawić na 15 minut. Bakłażany puszczą sok, osuszyć ręcznikiem bakłażany. Następnie do bułki tartej dodać bazylię i posiekany koper. Panierować w jajku i bulce z ziołami, smażyć na złoty kolor. Podawać jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izoldaaa6 09.09.2010 11:11
nie lubie bazuylii ale może być dobre
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:17
super
marzencia2007 08.09.2010 16:42
ciekawe
kamilaj 07.09.2010 18:10
niebo w gębie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak