Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna fasolka szparagowa w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 50 dag
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
pomidory duże 4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna fasolka szparagowa w pomidorach

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.

W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.

Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.01.2012 08:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak