Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz szczeciński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt.
ryż 100 g
cebula 1 szt.
oliwa 3 łyżki
przecier pomidorowy 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz szczeciński

Ryż gotować ok. 15 minut w osolonym wrzątku.
Makrelę obrać i pozbawić ości. Ostudzony ryż dodać do makreli.
W tym czasie rozgrzać patelnię, dodać lyżkę oliwy, gdy olej sie rozgrzeje dodać cebulę, smażyć, aż cebula sie zeszkli i dodać przecier pomidorowy.
Doprawić solą, pieprzem i chilli (oczywiscie jak ktoś lubi na ostro).
Dodać ok. 2 lyżek oliwy.
Paprykarz można przełożyć do słoików, wlać 1 lyżkę oliwy, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 04.10.2011 09:31
no to jest już pomysł na dzisiejsza kolację ;-)
mirosława4 24.09.2011 17:32
fajny przepis a danie zapewne smaczne
aacaac 15.06.2011 09:20
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak