Sposób przygotowania

Ryż gotować ok. 15 minut w osolonym wrzątku.
Makrelę obrać i pozbawić ości. Ostudzony ryż dodać do makreli.
W tym czasie rozgrzać patelnię, dodać lyżkę oliwy, gdy olej sie rozgrzeje dodać cebulę, smażyć, aż cebula sie zeszkli i dodać przecier pomidorowy.
Doprawić solą, pieprzem i chilli (oczywiscie jak ktoś lubi na ostro).
Dodać ok. 2 lyżek oliwy.
Paprykarz można przełożyć do słoików, wlać 1 lyżkę oliwy, zakręcić i przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis a danie zapewne smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    no to jest już pomysł na dzisiejsza kolację ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !