Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Kroimy pierś kurczaka i dodajemy przypraw.Grzyby mun wsadzamy na około 10 minut do gorącej wody. Kroimy marchewkę, paprykę, cebulę, pomidora oraz grzyby mun (po namoczeniu).
Następnie gotujemy ryż, jednocześnie smażąc kurczaka (kilkanaście minut). Ja do smażenia kurczaka użyłem tylko trochę oliwy aby nawilżyć patelnię ponieważ mam taką na której nie trzeba używać tłuszczy.

Na drugiej patelni wlewamy trochę oliwy i wsypujemy na nią pokrojone warzywa oraz kiełki fasoli



Gdy wszystko będzie gotowe wykładamy na talerz ryż a na niego zmieszanego kurczaka z warzywami. Można też smażyć kurczaka z warzywami na jednej patelni ale mi wygodniej było na dwie.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !