Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cebula

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka marynowana 2 szt
oliwa 1 łyżka
czosnek ząbki 1 szt
pieczarki 4 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ser żółty 3 (tarty)
ryż 0,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebula

Cebulę obrać, wydrążyć. Wydrążone środki drobno posiekać, wymieszać z ugotowanym ryżem, dodać koncentrat pomidorowy, ser, roztarty z solą czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i starte na tarce pieczarki, wymieszać, przyprawić do smaku. Wydrążone cebule wrzucić do wrzącej wody, obgotować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem, skropić oliwą. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i lekko obrumienić. Podawać z sosem do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.12.2013 09:45
bardzo fajna
edyta44 08.08.2011 15:46
dobre
Iwona51
Iwona51 19.07.2011 00:16
super
Monika193
Monika193 13.01.2011 00:19
o jakie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak