Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jogurtu bałkańskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier puder 1,5 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1/2 szklanki
Biszkopty 1 paczka
jogurt bałkański 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jogurtu bałkańskiego

Białka ubić na sztywno i dodać cukier puder. Jogurty, budyń (budyń mieszamy z żółtkami po czy, dodajemy jogurt i resztę składników), cukier waniliowy i olej wymieszać, dodać ubitą pianę z białek. W średniej wielkości tortownicy ułożyć biszkopty i zalać przygotowaną masą. Piec 1 godzinę i 20 minut w temp. 160-170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.09.2011 21:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak