Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielome np.inducze,wieprzowe 500 g
pieczarki 200 g
marchewka duża 1 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
sos pomidorowy 500 ml
cannelloni 1 opakowanie
cebula 1 szt
oregano 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
żółty ser starty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Cebule, czosnek, pieczarki, marchew obrać drobno posiekać i podsmażyć na lekko podgrzanej na patelni oliwie z oliwek. Dodać mięso mielone i przyprawy smażyć przez 15-20 minut. Zdjąć z kuchenki, dodać jajko i sos pomidorowy tyle aby powstała jednolita masa. Rurki makaronowe napełnić farszem i w ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Wierz polać resztą sosu, posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku piekarniku w temp. 190stopni, przez 25-300minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.08.2013 17:37
smakowite jedzonko :)
Aneta41 20.01.2013 11:34
bardzo fajny przepis
zuzanna_z 16.05.2012 15:28
super
ZEWA 09.05.2012 10:20
pyszności
ZEWA 09.05.2012 10:20
pyszności
wojr63 16.03.2012 20:52
uwielbiam takie dania
aacaac 04.06.2011 07:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak