Sposób przygotowania

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować. Boczek pokroić w cienkie plasterki, obsmażyć na patelni i wyjąć. Pomidory obrać ze skórki, pokroić, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu, który pozostał po smażeniu boczku. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na części, wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody i rozgotować. Wszystkie składniki wymieszać z fasolą. Dodać rozgnieciony czosnek i zagotować. Odstawić, wymieszać z natka pietruszki, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    dawno nie jadłam smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !