Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dag
pomidor 2 szt
mąka 1 łyżka
jabłka 2 szt
boczek wędzony 10 dag
czosnek ząbki 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
papryka mielona do smaku
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w pomidorach

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować. Boczek pokroić w cienkie plasterki, obsmażyć na patelni i wyjąć. Pomidory obrać ze skórki, pokroić, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu, który pozostał po smażeniu boczku. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na części, wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody i rozgotować. Wszystkie składniki wymieszać z fasolą. Dodać rozgnieciony czosnek i zagotować. Odstawić, wymieszać z natka pietruszki, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.12.2013 09:42
już dawno nie robiłam
Aleksandraa 20.09.2012 11:51
dawno nie jadłam smaczne :)
Monika193
Monika193 25.01.2011 00:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak