Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cukier waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier drobny 2 szklanki
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cukier waniliowy

Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (u mnie wyparzony suchy słoik). Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik. Wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach. Można go używać jak zwykłego, granulowanego cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 18.08.2013 20:03
Zaraz zrobię ;) po co kupować jak można zrobic w domu :).
Smakosz6 27.11.2011 11:16
mniam
Misiabe 09.06.2011 17:15
Taki cukier jest najlepszy!!!
angelika14 01.02.2011 10:44
też tak robię
Kopiko1983 15.01.2011 20:13
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak