Sposób przygotowania

Cukier wsypać do szczelnego pojemnika (u mnie wyparzony suchy słoik). Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na 2 - 3 części, również zakopać w cukrze. Zamknąć pojemnik. Wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach. Można go używać jak zwykłego, granulowanego cukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Taki cukier jest najlepszy!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Zaraz zrobię ;) po co kupować jak można zrobic w domu :).

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !