Sposób przygotowania

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć przestudzoną kawą.

Przygotować masę. W tym celu ubić śmietanę z cukrami, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojoną (lub starkowaną) na niewielkie kawałki czekoladę. Delikatnie wymieszać.

Wyłożyć masę na jeden blat biszkoptu, przykryć drugim.

Ubić rpozostałą śmietanę z cukrem, połączyć z ostudzoną żelatyną, posmarować na cieście. Wierzch udekorować wiórkami z czekolady. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Rzeczywiście aż by się zjadło:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ale pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak wymalowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    boskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    zjadłabym chętnie takie ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    apetyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !