Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Semifreddo mocno jagodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 l
jaja 2 szt.
cukier puder 8 łyżeczek
jagody 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Semifreddo mocno jagodowe

Jajka dokładnie umyć, po czym sparzyć wrzącą wodą. Zmiksować je na puch z 6 łyżeczkami cukru. Śmietanę ubić, dodając 2 łyżeczki cukru pudru.
Jajka dodać do bitej śmietany, wymieszać. Dodać owoce, ponownie delikatnie wymieszać. Masę przelać do keksówki 28 x 11 cm lub litrowego pojemnika po lodach. Wstawić do zamrażarki na 2 - 2.5 godziny.
Można oczywiście mrozić je dłużej. Wtedy wystarczy wyjąć semifreddo z zamrażarki ok. 15 minut przed podamiem, aby się trochę rozmroziło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak