Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
masło 3 dkg
sól do smaku
grzyby 40 dkg
cebula 10 dkg
mąka 3 dkg
śmietanka 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
posiekany koperek 1 łyżka
włoszczyzna 20 (bez kapusty)
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów

Z włoszczyzny i masła ugotować wywar, osolić. Grzyby starannie opłukać pod bieżącą wodą, oczyścić, cienko poszatkować, ugotować w małej ilości wody razem z posiekaną cebulą. Wywar z włoszczyzny przecedzić, połączyć z grzybami, podprawić mąką rozmieszaną z zimną wodą, zagotować, dodać śmietanę, sól, pieprz, koperek i natkę. Podawać z łazankami, lanym ciastem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 17.10.2011 11:06
smaczna
Motorek 18.05.2011 12:37
smaczna
bercik1 14.05.2011 00:12
musi być smaczna
IlonaAlbertos 13.05.2011 11:00
Uwielbiam wszystko co z grzybami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak