Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik truskawkowo-waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
laska wanili 1 szt
śmietanka 1 szklanka
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik truskawkowo-waniliowy

Laskę wanilii przeciąć, włożyć do mleka, zagotować. Z truskawek usunąć szypułki, owoce zmiksować. Ciągle miksując wlać ostudzone mleko i śmietankę. Żółtko utrzeć z 2 łyżkami cukru, dodać do zupy, wymieszać. Przyprawić do smaku cukrem. Podawać schłodzone, z dodatkiem grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.12.2013 12:41
Ale by się zjadło, a tu dopiero grudzień;(:(
Adam/ZUB3R 01.11.2013 21:34
wygląda smacznie
olkaaa 21.10.2013 13:29
wygląda kusząco
polly66 30.06.2011 08:49
fajnie, słodko:) ale jakoś opcjonuję za gorącymi zupkami;)
mehia 26.05.2011 20:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak