Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju, zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki, posolić i poddusić je. Co jakiś czas dolewać trochę bulionu. Pomidory obrać ze skórek i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na innej patelni. Do pieczarek dodać pomidory, boczek i wlać resztę bulionu(jeżeli pozostał). Wszystko zagotować. Gorący ryż wymieszać z warzywami, przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !