Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka pieczona z ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z szynki 1 kg
sól 1 łyżeczka
szałwia siekana 0,5 łyżeczki
rozmaryn siekany 0,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
estragon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka pieczona z ziołami

Do oliwy wsypać zioła i sól, dokładnie wymieszać. Tak przygotowana marynata natrzeć mięso. Odłożyć w chłodne miejsce na 3-4h. Następnie owinąć w folię aluminiową, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec około godziny w 175 stopniach. Upieczony podzielić na porcje, podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata34 25.01.2011 18:18
pyszne
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:12
ale dobroci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak