Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w polewie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
gorzka czekolada 1 tabliczka
masło 1 łyżeczka
wiórki kokosowe do smaku
kolorowe posypki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w polewie

Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Czekoladę rozpuścić w rondelku wraz z dodatkiem masła. W letniej czekoladzie zanurzać około 1/3 truskawki, po czym delikatnie i do góry nogami układać na talerzach, aby czekolada ostygła. Część truskawek zanurzać w wiórkach kokosowych czy kolorowych posypkach. Przygotowane truskawki ułożyć na półmisku i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak