Sposób przygotowania

Buraki umyć, wyszorować szczotka i ugotować w łupinach. Gdy będą miękkie wystudzić i obrać ze skórki, utrzeć na tarce z małymi otworami. Do utartych buraków dodać mleko i utarte jabłko, wymieszać i zagotować. Dodać masło, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem, wymieszać. Posypać natka pietruszki. Podawać do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepyszne buraczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszny dodatek do obiadu
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !