Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik przecierany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
kasza jęczmienna 4 łyżki
rosół 1 szklanka
ziemniaki 15 dag
śmietanka słodka 0,5 szklanki
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik przecierany

Kaszę zalać litrem wody, lekko osolić i gotować pod przykryciem około 1,5h. Do gotującej się kaszy dodać pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Ugotować do miękkości. Ugotowaną zupę przetrzeć przez sito, połączyć z rosołem i śmietanką, dodać posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.03.2014 21:26
Fajny pomysł.
olkaaa 29.11.2013 09:56
muszę zrobić
Motorek 12.12.2012 09:26
smaczna zupka
mela25 21.07.2012 07:58
bardzo smaczne
mehia 21.03.2011 13:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak