Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupki migdałowo-bezowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały prażone 15 dag
bezy 2 szklanki drobno pokruszonych
kuwertura z mlecznej czekolady 40 dag
skórka z cytryny kandyzowana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupki migdałowo-bezowe

Kuwerturę rozpuścić w wodnej kąpieli. Ostudzić, a następnie dodać do nich pokrojone w słupki migdały, pokruszone bezy i (można to pominąć) kandyzowaną skórkę z cytryny. Łyżeczką formować małe chrupki. Przygotowane chrupki układać na blaszce. Przed podaniem schłodzić (conajmniej) 30 minut w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 25.08.2011 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak