Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą przecierową specjalność Mojej Teściowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 1,5 SZKLANKI
cukier 1,5 SZKLANKI
proszek do pieczenia 1 LUZKA
SOK PRZECIEROWY 1,5 l
budyń 2-3 szt
margaryna 1/2 SZT
cukier 4 LYZKI
śmietana 1 SZT
galaretka owocowa 1-2 SZT
cukier waniliowy 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą przecierową specjalność Mojej Teściowej

CIASTO: białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier i żółtka oraz mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy. Pieczemy ok.40-45 min.
MASA Z SOKU: wlewamy sok do szklanki dodajemy do niego budyń i cukier. Pozostałą część soku gotujemy wlewamy budyń i margarynę i mieszamy. Masę nakładamy na ciasto.
MASA ŚMIETANKOWA: do śmietany dodajemy cukier waniliowy oraz rozpuszczoną galaretkę mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 13.12.2011 15:46
to nie wiem czy bym zaryzykował
malenkaaa_85 22.05.2010 22:30
Pyszne polecam Wszystkim :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak