Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
ketchup 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
papryka mielona 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone udka

Mięso opłukać, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka. Każde udko posypać ziołami prowansalskimi, przykryć folią i wstawić na godzinę do lodówki. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować tym udka, posypać bułką tartą i przełożyć do przetłuszczonej formy, przykryć folią, wstawić do piekarnika, piec ok 25 minut w temperaturze 200 stopni,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 14.01.2011 06:17
poezja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak