Sposób przygotowania

Masło z mąką rozetrzeć w misce, dodać roztarte drożdże, sól i 2 łyżki kminku. Do miski wlać letnie mleko, wsypać mąkę, dokładnie wyrobić ciasto. Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 15 części, z każdej części formować wałeczek i zwijać precel. Układać na przygotowanej blaszce, odłożyć do wyrośnięcia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 10 minut w temp 230 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 3
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastyczne do herbatki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !