Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precle kminkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 40 dag
masło 10 dag
drożdże 5 dag
mleko 1 szklanka
jaja 1 szt
kminek 3 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Precle kminkowe

Masło z mąką rozetrzeć w misce, dodać roztarte drożdże, sól i 2 łyżki kminku. Do miski wlać letnie mleko, wsypać mąkę, dokładnie wyrobić ciasto. Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 15 części, z każdej części formować wałeczek i zwijać precel. Układać na przygotowanej blaszce, odłożyć do wyrośnięcia. Następnie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 10 minut w temp 230 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.10.2013 14:47
super przepis :)
Iwusia 19.05.2013 20:58
fantastyczne do herbatki :)
mela25 19.03.2012 08:37
pyszności
mehia 27.02.2011 09:28
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak