Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pomidory 50 dag
czosnek 2 ząbki
gotowa zasmażka
bulion 1 l
ketchup pikantny
pieprz
ocet winny
chilli w proszku
cebula 1 szt
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa na ostro

Pomidory obrać, miąższ rozgnieść. Paprykę oczyścić i drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju wraz ze zmiażdżonym czosnkiem, dodać mięso, paprykę i pomidory. Smażyć około 20 minut, przełożyć do garnka, zalać bulionem i zaprawić zasmażką, wymieszać i zagotować, przyprawić solą, pieprzem, chilli, octem i ketchupem, posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 19.08.2011 22:45
uuuu....aż bucha para...taka ostrrrrra:)
Roman5 14.01.2011 06:17
na ostro mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak