Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w orzechach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
orzechy włoskie 2 łyżki
orzechy laskowe 2 łyżki
białko 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w orzechach

Filet z indyka pokroić w paseczki, oprószyć solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć ze zmielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Mięso obtaczać w masie orzechowej, smażyć z obu stron n rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.05.2012 22:32
mniam .... to coś dla mnie
Motorek 10.05.2012 20:18
extra
Iwona51
Iwona51 13.12.2011 08:59
pycha
mehia 20.02.2011 08:26
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak