Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 szt.
szynka 20 dag
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koper do dekoracji
pietruszka zielona do dekoracji
cebula 1 szt.
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)

Ser rozgniatamy widelcem. Jajka obieramy i drobno kroimy. Szynkę również siekamy w drobną kosteczkę, tak jak i cebulkę. Wszystko łączymy z majonezem lub śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. solą. Taka pasta najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami np. pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak