Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kaszy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
kasza gryczana 20 dag
jaja 3 szt
masło 2 łyżki
cukier 5 łyżek
rodzynki 10 dag
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
wanilia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kaszy

Do wrzącego mleka dodać masło i kaszę, gotować na małym ogniu przez 40 minut, aż płyn zostanie wchłonięty. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru i wymieszać z kaszą. Białka ubić na sztywną pianę. Do kaszy dodać rodzynki, skórkę z cytryny, pianę z białek i drobno pokrojoną wanilię, wymieszać i przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać resztą cukru. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 25.01.2011 09:32
cos nowego!!!!!!
Roman5 13.01.2011 20:18
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak