Sposób przygotowania

Białą kiełbasę zalać gorącą wodą, sparzyć. Grzyby ugotować. Kiełbasę obsmażyć z cebulką i czosnkiem, dodać razem z grzybami do wcześniej przygotowanego gorącego wywaru i gotować ok. 30 minut. Pod koniec dodać białą kiełbasę, zakwas, chrzan, majeranek i białą kiełbasę. Zaciągnąć śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Nie znam osoby, która nie lubi takiego żurku-jest pyszny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam żurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !