Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa wędzona 60 dkg
kiełbasa biała 1/2 kg
borowiki 5 dkg
czosnek 1 główka
cebula 2 sztuki
zakwas 1 litr
chrzan 3 dkg
śmietana 200 ml
wywar wołowo-wieprzowy 3 litry
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Białą kiełbasę zalać gorącą wodą, sparzyć. Grzyby ugotować. Kiełbasę obsmażyć z cebulką i czosnkiem, dodać razem z grzybami do wcześniej przygotowanego gorącego wywaru i gotować ok. 30 minut. Pod koniec dodać białą kiełbasę, zakwas, chrzan, majeranek i białą kiełbasę. Zaciągnąć śmietaną, przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.09.2011 10:24
pycha
Iwona51
Iwona51 26.07.2011 11:17
uwielbiam żurek
Anna138 20.06.2011 21:10
pyszne
RenataZ-et 08.01.2011 00:22
Nie znam osoby, która nie lubi takiego żurku-jest pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak