Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżemik Jabłkowo-Miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
landrynki 2 miętowe
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżemik Jabłkowo-Miętowy

Jabłka obieramy , płuczemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Następnie od razu do gotujących się jabłek dodajemy landrynki , po około 40min gotowania dodajemy cukier i gotujemy jeszcze około godziny.
Do odprowadzenia nadmiaru soku (wody).
Następnie nakładamy do słoiczków i odwracamy do góry dnem.


Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak