Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z suszu jabłkowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka suszone 40 dag
mleko 3 szkl
mąka 2 łyzki
cukier 5 łyzek
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z suszu jabłkowego

Suszone jabłka zalać letnią wodą na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie, przetrzeć przez sito. Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Mąkę wymieszać w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszaną mąkę z zimnym mlekiem, mieszając zagotować. Zagęszczone mleko połączyć z przecierem jabłkowym, cukrem pudrem i z ubitymi żółtkami z cukrem. Podgrzewać chwilę mieszając [nie gotować].Podawać z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.12.2013 14:37
Takiej zupki jeszcze nie jadłam.
wiola333 31.03.2013 13:46
bardzo smacznie
Katarzyna59 26.07.2012 18:36
pyszna
Seba 12.04.2012 09:39
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak