Sposób przygotowania

Suszone jabłka zalać letnią wodą na 2 godziny. Następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie, przetrzeć przez sito. Żółtka z cukrem utrzeć do białości. Mąkę wymieszać w małej ilości zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszaną mąkę z zimnym mlekiem, mieszając zagotować. Zagęszczone mleko połączyć z przecierem jabłkowym, cukrem pudrem i z ubitymi żółtkami z cukrem. Podgrzewać chwilę mieszając [nie gotować].Podawać z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej zupki jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !