Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne kotlety mielone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso mielone np. wieprzowe, drobiowe 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne kotlety mielone

Do mięsa mielonego, dodajemy drobno posiekaną cebulę, wyciśnięte ząbki czosnku, jajko, musztardę, sól, pieprz, majeranek, bułkę tartą. Całość wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.05.2012 10:32
lubię mielone;)
angelika14 16.02.2012 15:09
pycha
Iwusia 11.07.2011 22:43
najlepsze takie
noculos 24.06.2010 22:14
smak prawdziwej kuchni!
Pyza 24.05.2010 08:53
Rewelacja polecam ale ty masz zdjęć w swoich przepisach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak