Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijane parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 szkl
mąka 20 dag
parówki 6 szt
jaja 4 szt
ketchup 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
żółty ser 15 dag
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zawijane parówki

Mleko, 2 jaja wymieszać z mąką, dodać sól i oliwę, wymieszać. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Ser żółty zetrzeć. Z parówek ściągnąć folię, ułożyć na naleśniku, posmarować ketchupem i posypać startym żółtym serem. Pozostałe jajka roztrzepać widelcem. Naleśniki z parówkami zwinąć, panierować w jajkach oraz tartej bułce i podsmażyć na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 13.01.2011 20:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak