Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczka ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczka 100 g
śliwki suszone 20 g
cebula biała 5 g
mód 1/3 łyżeczki
ryż ugotowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczka ze śliwką

Wykonanie:
polędwiczkę lekko rozbić, oprószyć solą. Cebulkę drobno posiekać, wymieszać z miodem i posmarować mięso, dodać sparzone wcześniej śliwki. Piec w foli 15-20 min. , w temp. 180-200 C. Podawać z ryżem, brokułami i surówka z kapusty, pomidora i rzodkiewki>

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak