Sposób przygotowania

Sodę rozpuścić w śmietanie. Żóltka utrzeć z cukrem, dodając stopniowo oliwę. Następnie wlać stopiony, ostudzony miód. Mąkę wymieszać z przyprawami. Do miodu dodawać stopniowo mąkę na przemian ze śmietaną, ciągle mieszając. Na końcu dodać sztywno ubita pianę z białek, wymieszać. Włożyć do przygotowanej formy, piec ok 1h w 170 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !