Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 200 gram
smietana kremowa 100 gram
masło 30 gram
cukier 20 gram
cukier waniliowy 1/2 opakowania
rum 2 łyżki
wiórki miękkiej czekolady 2 łyżki
czekolada gorzka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z rumem

Zagotować śmietanę Z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Zdjąć garnek z ognia i dodać posiekaną mleczną i gorzką czekoladę - roztopic całkowicie, zamieszać i odstawić do lodówki.
Kiedy masa zacznie twardnieć - utrzeć ją, dodać rum i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki aż całkowicie stwardnieje. Wyjąć i formować łyżeczką kulki. Wstawić je ponownie do lodówki na ok godzinę. Kulki obtaczać w wiórkach czekoladowych i umieścić je w pergaminowych koszyczkach. Przechowywać w chłodnym miejscu aż do podania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak