Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
sztuczny miód 1 szkl
olej 1 szkl.
cukier 2 szkl
jaja 4 szt
sól
mleko 1/2 l
masło 1 kostka
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piernik

Mąkę, miód, olej, herbatę, szklankę cukru, jaja, sól i przyprawę do piernika połączyć i wyrobić ciasto, podzielić na 3 części i rozwałkować je, upiec na złoty kolor w temperaturze 150 stopni. Szklankę mleka zagotować z niecałą szklanką cukru. Pozostałe mleko wymieszać z kaszą manną i wlać do gotującego się mleka, zagotować, a potem ostudzić. Masło zmiksować, dodawać stopniowo masę z kaszą manną, na koniec dołożyć sok z cytryny, kremem przełożyć ciasto. Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 12.01.2011 08:12
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak